Grecia trebuie sa faca economii imediate de circa 3 miliarde de euro pentru a-si redresa conturile si a ramane sub protectia financiara a Uniunii Europene si a FMI, a avertizat marti ministrul elen de Finante Yannis Stournaras, transmite AFP, preluat de Mediafax.
"Partenerii Greciei au cerut aplicarea masurilor asumate pentru 2012, in urmatoarele cateva saptamani. Trebuie luate masuri de economisire a 3 miliarde de euro, restante din luna martie", a afirmat Stournaras in fata presei, pe marginea unei intalniri cu omologii europeni.

Autoritatile de la Atena incearca pe de alta parte sa obtina de la institutiile creditoare o solutie intermediara care sa-i permita acoperirea, pana in septembrie, a necesarului de finantare, dupa ce in luna mai au fost blocate platile care feresc tara de intrarea in incetare de plata.

Grija noastra principala este asigurarea unei finantari intermediare, inainte de deblocarea urmatoarei transe, de 31,5 miliarde de euro, care include si fondurile destinate recapitalizarii bancilor", a aratat ministrul elen.

Chiar daca vor fi aplicate masurile bugetare si cele referitoare la privatizari, Grecia nu va putea sa respecte angajamentul privind reducerea deficitului bugetar la 5,4% din PIB, din cauza agravarii recesiunii, a avertizat Stournaras.

El a indicat ca a subliniat acest fapt la reuniunea de luni a Eurogroup, care a fost primul test european al guvernului rezultat in urma alegerilor parlamentare din 17 iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri