Cresterea economica a Chinei a incetinit in perioada aprilie-iunie pentru cel de-al saselea trimestru consecutiv, la 7,6% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, cel mai scazut ritm de la inceputul crizei financiare mondiala, transmite Bloomberg.
Situatia ar putea determina guvernul chinez sa introduca noi masuri de stimulare a economiei, pentru a-si asigura o revenire solida in semestrul al doilea, informeaza Mediafax.

In primul trimestru, cresterea economica anualizata a Chinei a fost de 8,1%, iar economistii anticipau pentru trimestrul doi o majorare de 7,7% a Produsului Intern Brut al celei de-a doua economii a lumii.

Productia industriala a incetinit in iunie, in timp ce cresterea comertului retail a pierdut din avant.

Datele prezentate vineri arata, pe de o parte, ca investitiile in active fixe si-au accelerat cresterea, ceea ce poate fi interpretat ca un semnal de stabilizare economica si, pe de alta parte, ca productia de electricitate nu a mai crescut in iunie, indicand incetinirea dinamicii activitatii industriale.

Singapore a surprins vineri pietele cu scaderea economiei in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, incetinirea cresterii din China lovind economia globala in contextul crizei din zona euro si revenirii timide din Statele Unite, unde somajul persista la peste 8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri