Analistii opereaza cele mai ample reduceri ale estimarilor referitoare la profiturile companiilor din zona euro dupa 2009, in conditiile in care regiunea se indreapta spre recesiune, iar cresterea economiei chineze incetineste pentru al saselea trimestru, transmite Bloomberg.
Companiile incluse in indicele Euro Stoxx 50 vor castiga in acest an 240 de euro pe actiune, cu 6,8% mai mult decat in 2011, potrivit celor peste 12.000 de estimari compilate de Bloomberg, conform Mediafax.

La inceputul acestui an, analistii anticipau o crestere de 19%. Reducerea estimarilor este cea mai ampla dupa 2009, cand analistii au revizuit prognozele in scadere cu 42%.

Datele Bloomberg arata ca analistii au redus in aceasta luna estimarile pentru 32 de membri ai Euro Stoxx 50, fiind posibile in continuare noi revizuiri.

Companii pornind de la producatorul de lactate Danone si pana la producatorul de rulmenti SKF, cel mai mare din lume, au redus previziunile referitoare la profitabilitate, iar analisti ai Macquarie Group si Morgan Stanley, care isi bazeaza prognozele mai mult pe evolutia economica decat pe companiile individuale afirma ca profiturile vor scadea cu pana la 10% in acest an.

"Mediul economic devine mai dificil. Multe companii simt ca trebuie sa isi pastreze banii, iar acest fapt nu alimenteaza profiturile", a declarat Francez Hudson, manager de fonduri la Standard Life Investments in Edinburgh, cu active de 250 miliarde de dolari.

Indicele Euro Stoxx 50 a crescut miercuri cu 1,5%, iar de la inceputul acestei luni cu 8,8%.

La peste doi ani de la izbucnirea crizei datoriilor si primul program de salvare a Greciei, economia zonei euro incetineste din cauza masurilor de austeritate si a cresterii randamentelor obligatiunilor.

Incetinirea angajarilor in SUA si a cresterii importurilor Chinei, in aceasta luna, au amplificat temerile ca redresarea economiei mondiale pierde din vigoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri