Preturile petrolului au crescut cu peste 2 dolari din cauza temerilor in crestere legate de tensiunile din Orientul Mijlociu, acestea putand destabiliza regiunea si perturba livrarile de titei, care reprezinta circa 30% din productia mondiala, transmite Bloomberg.
Cotatiile au urcat cu pana la 2,3% dupa ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a atribuit atentatul din Bulgaria asupra unui autocar cu turisti israelieni organizatiei libaneze Hezbollah, sustinuta de Iran.

In Siria, fortele guvernamentale au atacat rebeii din Damasc, dupa o explozie care a ucis mai multi oficiali, scrie Mediafax.

"Oamenii sunt ingrijorati in legatura cu ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu, iar acest fapt creste pretul petrolului", a declarat Jason Schenker, presedintele firmei de consultanta Prestige Economics din Austin, Texas.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, este in crestere cu 2,08 dolari, respectiv cu 2%, la 107,24 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane este in urcare cu 1,94 dolari, respectiv cu 2,2%, la 91,81 dolari pe baril, dupa ce a atins 91,94 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel inregistrat in timpul tranzactiilor dupa 29 mai.

Petrolul american a fost tranzactionat in crestere in ultimele sapte zile, aceasta fiind cea mai lunga cursa ascendenta dupa 24 februarie. De la inceputul acestui an, pretul este in scadere cu 7,1%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri