Rezerva Federala a SUA (Fed) a avertizat, miercuri, ca ritmul de crestere a economiei americane, cea mai mare din lume, a incetinit si a indicat noi masuri de stimulare a cresterii, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.
Fed a mentinut dobanda cheie in banda de variatie de 0-0,25% si a reiterat angajamentul de a pastra acest nivel minim record cel putin pana la sfarsitul anului 2014.

”Activitatea economica a incetinit intr-o oarecare masura in prima jumatate a anului. Fed va urmari indeaproape datele privind evolutia economica si financiara, urmand sa asigure sprijin suplimentar in functie de necesitati pentru a promova o recuperare mai puternica si pentru a sustine imbunatatirea situatiei pe piata muncii, in contextul stabilitatii preturilor”, se arata intr-un comunicat al Fed, publicat la finalul unei sedinte de politica monetara desfasurata pe parcursul a doua zile.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, a evitat sa suplimenteze masurile de sprijinire a economiei, in pofida consumului mai slab, a incetinirii cresterii economice si a mentinerii somajului la 8,2%.

Inaintea urmatoarei sedinte a conducerii Fed, din 12 septembrie, Bernanke si conducerea bancii centrale americane trebuie sa evalueze rapoartele privind somajul din lunile iulie si august, in timp ce Banca Centrala Europeana ar putea lua decizii importante pentru a combate criza datoriilor din zona euro, care afecteaza puternic si economia SUA.

Fed a anuntat ca va continua preschimbarea portofoliului de datorii pe termen scurt, in valoare de 667 miliarde de dolari, pentru maturitati pe perioda mai lunga, in incercarea de a cobori costurile de imprumut pe durata mai lunga.

De asemenea, banca va reinvesti fondurile obtinute din obligetiunile garantate ipotecar care ajung la maturitate in instrumente similare.

Peste 10% din economistii consultati de Bloomberg au estimate ca Fed va anunta miercuri noi runde de achizitii masive de active, in timp ce aproape jumatate au afirmat ca banca centrala ar putea lua o astfel de decizie abia in septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri