Alianta dintre Mittal Steel si Arcelor va crea o companie europeana care va deveni liderul mondial indiscutabil, a spus Lakshmi Mittal, Presedinte si CEO Mittal Steel.
Cu ocazia unei vizite la Gandrange in Franta, Mittal a mai spus si ca Europa are o puternica traditie industriala si, totusi, astazi putine companii industriale europene sunt lideri mondiali, fiecare in industria sa. Tranzactia dintre Mittal Steel si Arcelor va schimba acest lucru. O companie europeana va deveni liderul incontestabil in industria siderurgica. Consider ca acest fapt creeaza o baza de afaceri de pe urma careia Europa are numai beneficii.

Mittal a declarat ca a inteles ingrijorarile initiale ale guvernelor referitoare la oferta sa, insa este convins ca aceasta pozitie a lor s-a schimbat. inteleg perfect apropierea istorica a guvernelor de sectoarele lor siderurgice, a spus el. Ne-am aflat in dialog cu toate guvernele si am impartasit acestora in detaliu planul nostru industrial. Am facut tot posibilul sa le explic ca aceasta tranzactie nu ia nimic din identitatea Europei. Nu planuim sa reducem numarul locurilor de munca. Nu planuim sa modificam destinatia sau sa reducem investitiile.

El a subliniat raspunsul pozitiv pe care l-a obtinut oferta din partea pietelor financiare. Atat pretul actiunilor Mittal Steel, cat si cel al actiunilor Arcelor au crescut considerabil, fapt ce reprezinta recunoasterea clara de catre piete a valorii semnificative pe care o creeaza aceasta alianta. Pretul unei actiuni Arcelor a crescut cu 50% in numai 12 saptamani de la anuntarea ofertei. intrebarea pe care si-o vor pune actionarii Arcelor este: incotro s-ar indrepta aceasta valoare fara Mittal?

Lakshmi Mittal a discutat apoi despre cateva mituri care aparute in legatura cu Mittal Steel. Ma simt obligat sa comentez aceste lucruri pentru ca nu sunt sincere si induc in eroare actionarii care merita sa stie faptele adevarate. Este normal ca o schimbare sa provoace ingrijorari din moment ce oamenii sunt obligati sa infrunte necunoscutul. insa este gresit ca oameni care ar trebui sa stie mai bine de atat, sa speculeze asemenea temeri induse prin dezinformare.

Mittal a concluzionat spunand ca o fuziune intre Mittal si Arcelor ar crea compania siderurgica a viitorului. in zece ani, liderul industriei siderurgice va produce aproximativ 150 200 milioane de tone pe an si isi va lasa amprenta atat pe pietele produselor de calitate superioara, cat si pe cele in crestere accentuata. Aceasta ar fi compania care ar rezulta in urma fuziunii dintre Mittal si Arcelor. Nu in 10 ani de acum incolo, ci chiar astazi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri