Un consortiu condus de compania chineza China Railway Construction Corp. va cumpara de la familia Moratti o participatie de 15% la Inter Milano, evaluand clubul italian de fotbal la 500 milioane euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discutiilor.
Tranzactia va include si o parte din datoria clubului, care a castigat de 18 ori campionatul italian de fotbal, au adaugat sursele citate, potrivit Mediafax.

Compania QSL Sports, din Hong Kong, face parte din consortiul condus de China Railway, a afirmat una dintre surse.

China Railway va participa de asemenea la lucrarile de constructie a noului stadion al Inter Milano.
Presedintele Inter, Massimo Moratti, cauta de sapte luni investitori pentru a sprijini financiar clubul, potrivit ziarului Corriere della Sera si altor publicatii italiene.

Investitia consortiului chinez este o surpriza totala, potrivit analistilor.

"Este din senin. Nu are nicio legatura cu afacerile lor (constructiile, activitatea de baza a China Railway - n.r.) si nu am idee de ce fac asta", spune James Chung, analist la Masterlink Securities, Shanghai.

Compania chineza nu are investitii in niciun sport in China, iar activitatea internationala s-a limitat pana acum la lucrari de constructii, in special proiecte feroviare, inclusiv in Orientul Mijlociu, a adaugat analistul.

Compania mama a China Railway Construction Corp. poarta acelasi nume si este controlata de stat. Actiunile companiei de constructii au scazut cu pana la 4,5% joi la Hong Kong.

Un comunicat aparut miercuri seara pe site-ul Inter Milano anunta vanzarea unei participatii catre investitori chinezi, care ar urma sa devina al doilea mare actionar dupa familia Moratti. Clubul nu a precizat alte informatii. Contactat telefonic de Bloomberg, un reprezentant al companiei chineze a refuzat sa comenteze informatiile.

Inter vrea sa finalizeze constructia noului stadion pana in 2017. In prezent, echipa evolueaza acasa pe San Siro, impreuna cu rivalii de la AC Milan, club detinut de familia fostului premier Silvio Berlusconi.
Printre afacerile familiei Moratti se numara si Saras, cel mai mare operator de rafinarii petroliere din regiunea Marii Mediterane.

Sursa foto: inter.it


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri