ICAP Plc, cel mai mare intermediar pe plan mondial al tranzactiilor intre banci, a ajuns la un acord de preluare a societatii de brokeraj si tranzactii valutare EBS pentru 775 milioane dolari, ICAP extinzandu-si astfel afacerile electronice, informeaza Rompres. ICAP va finanta achizitia cu cash dar si prin vanzarea a 36,1 milioane noi actiuni, cu valoarea totala de 308 milioane dolari.

Actionarii EBS pot alege sa primeasca pachete de actiuni ICAP mai degraba decat cash, fapt care ar conduce la cresterea valorii de cumparare la 825 milioane dolari.

EBS este a doua mare achizitie din ultimii trei ani a companiei de brokeraj electronic ICAP, facuta de Directorul executiv Michael Spencer. Scopul lui Spencer este sa aduca societatea ICAP la un grad mult mai mare de profitabilitate decat in perioada brokerajului telefonic.

Tranzactiile ICAP cu ajutorul telefonului au fost cu 20 la suta mai reduse decat cele facute cu ajutorul computerului, acestea din urma avand o marja de profit de 31 procente. Cele mai multe tranzactii au fost facute cu obligatiuni. Diferenta dintre cele doua tipuri de tranzactii, cele facute cu ajutorul telefonului si cele facute cu ajutorul computerului este foarte probabil ca se va majora, a declarat Michael Spencer.

Cotatiile actiunilor ICAP au crescut cu peste 12 procente, in urma anuntului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri