Berkshire Hathaway, compania controlata de miliardarul Warren Buffett, a inregistrat in trimestrul al doilea un profit de peste 3 miliarde de dolari, peste estimarile analistilor, in timp ce rezervele de numerar ale holdingului au urcat la 40 miliarde de dolari, conform Mediafax.
Profitul net al Berkshire Hathaway a scazut cu 9% in trimestrul al doilea fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, la 3,11 miliarde dolari, dupa ce pierderile din derivate financiare au crescut de peste patru ori, de la 271 milioane dolari la 1,17 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Profitul operational s-a plasat insa cu mult peste estimarile analistilor, datorita performantelor diviziei de asigurari, fabricilor, companiei de energie si celei feroviare, aflate in portofoliul holdingului.

Warren Buffett (81 de ani) a construit Berkshire Hathaway pe parcursul a patru decenii prin achizitii succesive. In prezent, holdingul are afaceri in domeniul productiei de energie, transportului de marfuri, asigurarilor, si vinde o gama variata de produse de larg consum, de la inghetata la lenjerie intima.

Valoarea neta a activelor grupului a crescut la 177,4 miliarde dolari la sfarsitul lunii iunie, iar rezervele de numerar au avansat la 40,7 miliarde dolari.

Actiunile Berkshire Hathaway au inchis vineri la New York in urcare cu 1,7% si afiseaza o crestere de 12% pe ansamblul acestui an, in timp ce indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 11%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri