Banca Centrala Europeana (BCE) a redus prognoza de crestere economica a zonei euro pentru anul viitor de la 1% la 0,6%, subliniind situatia dificila din regiune, unde masurile de austeritate introduse din cauza crizei datoriilor de stat accentueaza incetinirea manifestata de economie in ultimii ani, scrie Mediafax.
Potrivit raportului efectuat lunar de BCE in randul a 50 de economisti si experti in prognoza economica, Produsul Intern Brut al zonei euro se va contracta in acest an cu 0,3%, fata de estimarea anterioara de minus 0,2%, potrivit The Guardian.

Miercuri, Banca Angliei a modificat prognoza de cerstere economica a Marii Britanii pentru acest an de la plus 0,8% la stagnare. Economia zonei euro a stagnat in primul trimestru al acestui an, dupa o contractie de 0,3% in ultimele trei luni ale anului trecut.

Banca centrala din Franta a anuntat joi ca economia va intra probabil in recesiune in trimestrul al treilea, cu o contractie de 0,1%, similara cu cea estimata pentru perioada aprilie-iunie.

Banca Angliei a revizuit prognoza de crestere economica a Marii Britanii de la 0,8%, cat anticipa in mai, la stagnare, din cauza recesiunii. Economia britanica s-a contractat cu 0,7% in trimestrul al doilea, dupa contractii de 0,3% in primele trei luni ale anului, respectiv ultimul trimestru din 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri