Averea celor mai bogati 40 de oameni la nivel global a crescut cu 7,2 miliarde de dolari saptamana aceasta, in timp ce Warren Buffet a recastigat locul al treilea, pierdut saptamana trecuta in fata cofondatorului retailerului Inditex Amancio Ortega.
Pe primele doua locuri se mentin mexicanul Carlos Slim Helu, cu 74 miliarde de dolari, si cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cu 63,6 miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

Ortega, care i-a luat saptamana trecuta locul al treilea lui Buffet in Indicele Miliardarilor realizat de Bloomberg a cedat pozitia presedintelui Berkshire Hathaway dupa ce actiunile Inditex au scazut vineri cu 1,8%.

Buffet are acum o avere de 45,5 miliarde de dolari, iar Ortega de 44,8 miliarde de dolari.

"Bursa a cam stagnat saptamana trecuta. Draghi nu a mai spus nimic, iar majoritatea liderilor sunt pe undeva in costum de baie", a afirmat Jack Ablin, director pentru investitii la BMO Harris Private Bank din Chicago, care are sub administrare active de circa 60 de miliarde de dolari.

Indicle S&P 500 a inchis vineri in urcare pentru a sasea sedinta consecutiv, cea mai lunga perioada de evolutie pozitiva incepand din 2010, in contextul speculatiilor ca Rezerva Federala Americana va lua noi masuri de stimulare a economiei. S&P 500 a urcat cu 1,07% saptamana aceasta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri