Tarile din Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) nu vor respecta termenul pe care si l-au fixat - 30 aprilie - pentru a aprofunda liberalizarea comertului mondial, informeaza Rompres. Presedintele Comitetului de Agricultura si ambasador al Noii Zeelande, Crawford Falconer, a recunoscut ca "este clar ca aceasta data nu va putea fi respectata si, de aceea, a propus initierea unui nou ciclu de "intense negocieri" in domeniul agricol, incepand de saptamana viitoare.

Cele 150 de tari din OMC au fixat data de 30 aprilie ca termen pentru stabilirea modalitatilor si formulelor ce vor determina nivelul reducerii tarifelor pentru produsele agricole si industriale cu scopul deschiderii pietelor in aceste sectoare. Acest pas este considerat esential pentru a putea incheia, la finele lui 2006, asa cum este prevazut, Runda de Dezvoltare de la Doha, lansata in urma cu cinci ani.

Diferentele mari ce separa tarile in curs de dezvoltare si cele dezvoltate in realizarea unei mai mari deschideri a pietelor agricole si industriale ii impiedica pe membrii OMC sa respecte un termen pe care acestia l-au fixat dupa conferinta ministeriala din Hong Kong, din decembrie 2005.

La randul sau, presedintele Comitetului de negociere pentru accesul la pietele de bunuri industriale (NAMA), ambasadorul Canadei, Don Stephenson, a admis, ca si in sectorul pe care il coordoneaza incheierea unui acord este departe.

Obiectivul Rundei de la Doha se concentreaza pe aprofundarea liberalizarii comertului in domeniul agricol, industrial si de servicii si pe impulsionarea cresterii economice in tarile in curs de dezvoltare pentru eradicarea saraciei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri