Dupa ce vinerea trecuta pretul barilului de titei atinsese la bursa din New York un nou record istoric, de 75,35 dolari, ieri se inregistrau preturi ceva mai scazute, dar nu cu mult fata de cotatiile de la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit BBC, la bursa newyorkeza barilul de titei brut era cotat ieri dimineata la 74,70 dolari barilul, iar sortimentul light Brent la 74,23 dolari barilul, fata de 74,79 vinerea trecuta.

Analisti ai agentiilor internationale de presa pun in continuare cresterile fulminante ale pretului petrolului pe seama mentinerii de catre Iran a programului sau nuclear, dar si pe seama declaratiilor de zilele trecute ale presedintelui Bush conform carora nu exclude recurgerea la forta armata impotriva Teheranului. Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) s-a reunit ieri la Doha, in ajunul deschiderii Forumului Mondial al Energiei, pentru a gasi calea cea mai potrivita de calmare a tensiunii pe pietele petrolului.

Cele 11 state membre ale cartelului sunt gata sa adopte in acest scop masuri urgente, inclusiv analizarea propunerii Kuweitului de a se reactiva masurile adoptate cu prilejul uraganului Katrina din SUA. Este vorba de posibilitatea de a furniza suplimentar pe piete, in afara cotei de 28 milioane barili livrati in mod normal, alte 2 milioane de barili de titei pe zi, cantitatea maxima pe care o poate produce cartelul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri