Presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a lansat un program de stimulare de 133 miliarde reali (65,6 miliarde dolari), vizand atragerea de investitii in infrastructura si consolidarea increderii pietelor in cea mai mare economie din America Latina, potrivit Financial Times, preluat de CNN.com.
Rousseff a anuntat ca guvernul va vinde, pentru inceput, contracte de concesiune pentru noua autostrazi (7.500 kilometri) si 12 linii de cale ferata (12.000 kilometri), urmand sa extinda apoi programul catre alte proiecte si zone ale infrastructurii, arata Mediafax.

"Incepem cu drumurile si caile ferate, insa, evident, vom avea grija si de aeroporturi, porturi si de caile navigabile", a declarat presedintele la o intalnire a politicienilor de top si liderilor din mediul de afaceri, organizata la Brasilia.

Cresterea economica a Braziliei a incetinit semnificativ in ultimele 12 luni, odata cu cresterea costurilor din industrie din cauza investitiilor insuficiente in infrastructura si deficitului de muncitori calificati.

Produsul Intern Brut al tarii a crescut in 2010 cu 7,5%, cea mai puternica rata de expansiune din ultimii 20 de ani. Cresterea a incetinit anul trecut la 2,7%, iar pentru acest an este prognozat un plus de maximum 2%.

Masurile vor dubla capacitatea principalelor magistrale de cale ferata din Brazilia, a declarat ministrul Tarnsporturilor Paulo Passos, prezent la eveniment.

Din investitia totala de 133 miliarde reali, 79,5 miliarde urmeaza sa fie cheltuiti in urmatorii cinci ani, iar restul sumei intr-un orizont de 25 de ani.

Finantarea va fi asigurata la costuri favorabile de catre banca de dezvoltare BNDES, controlata de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri