Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a exclus posibilitatea incheierii unui nou acord de finantare externa pentru Grecia in prelungirea celui actual, de 130 miliarde euro, chiar daca tara este intr-o situatie foarte dificila, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
"Nu se poate, nu putem face inca un program. Exista anumite limite", a declarat duminica Schaeuble, cu ocazia zilei portilor deschise la ministerul Finantelor de la Berlin.

Schaeuble a adaugat ca Produsul Intern Brut al Greciei a scazut cu peste 20% in ultimii patru-cinci ani, iar somajul a urcat la cote record.

Grecia a incheiat in 2010 cu UE si FMI un acord de finantare externa de 110 miliarde euro, prelungit in acest an cu un nou program, de 130 miliarde euro. Masurile dure de austeritate implementate in urma angajamentelor din acorduri au accentuat declinul economic, reducand veniturile statului si impunand noi masuri de austeritate pentru a reduce deficitul bugetar.

Grecia va avea in urmatorii doi ani un deficit bugetar cumulat de 28 miliarde euro, potrivit estimarilor UE, FMI si BCE, citate de Der Spiegel. Anterior, institutiile financiare internationale anticipau deficite de 11,5 miliarde euro pe an, potrivit revistei germane, care nu a precizat sursa informatiilor.

Schaeuble a afirmat ca criza datoriilor de stat nu trebuie sa devina "o groapa fara fund" pentru Germania, desi cea mai mare economie europeana ar avea cel mai mult de suferit in cazul destramarii zonei euro.

Guvernul elen, condus de premierul Antonis Samaras, vrea prelungirea cu doi ani, pana la finele lui 2016, a programului de ajustare fiscala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri