Guvernul francez a decis reducerea "modesta si temporara" a accizelor aplicate carburantilor, pentru a combate cresterea preturilor in benzinarii, o solutie costisitoare pentru stat dar mai simpla decat inghetarea preturilor, promisa initial de presedintele Francois Hollande, transmite AFP.
Premierul Jean-Marc Ayrault a prezentat principalele prevederi ale unui plan promis de guvern de mai multe saptamani pentru combaterea revenirii preturilor carburantilor la nivelurile record atinse in martie-aprilie, inainte de alegerile prezidentiale, scrie Mediafax.

"Accizele aplicate de stat carburantilor vor fi reduse modest si provizoriu", in asteptarea unui mecanism de reglare a preturilor produselor energetice, a anuntat Ayrault.

Ayrault a precizat, fara sa ofere detalii, ca reducerea va fi aplicata numai partii din accize care revine statului, cealalta parte revenind departamentelor si regiunilor.

Premierul a respins astfel inghetarea preturilor carburantilor, promisiune din campania electorala a lui Hollande considerata demagogica de catre partidele de dreapta, care a fost amanata dupa alegeri din cauza scaderii temporare a pretului petrolului.

Odata cu revenirea la crestere a cotatiilor petrolului, ministrul Energiei, Pierre Moscovici, a indicat saptamana trecuta ca sunt analizate toate optiunile avute la dispozitie pentru oprirea acestui fenomen care afecteaza puterea de cumparare a francezilor.

Reducerea accizelor risca sa coste scump statul francez, intr-o perioada in care s-a angajat intr-un efort fara precedent de reducere a deficitului bugetar.

Si Italia se confrunta cu cresterea pretului benzinei, care a depasit in unele regiuni 2 euro pe litru, in timp ce cel al motorinei este de peste 1,84 euro litrul, in sudul tarii.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri