Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite si Departamentul de Justitie investigheaza Royal Bank of Scotland (RBS) pentru posibila incalcare a sanctiunilor impuse Iranului, ancheta care a dus deja la plecarea unui director pentru managementului riscului, relateaza Financial Times.
Surse apropiate situatiei au declarat ca investigatia are loc dupa ce banca britanica a pus la dispozitia acestor institutii, in mod voluntar, informatii in acest caz, in urma cu circa 18 luni, scrie Mediafax.

RBS a descoperit activitatile incriminate dupa ce directorul general, Stephen Hester, a initiat o ancheta interna la scurt timp dupa venirea la conducerea bancii, in urma cu trei ani.

Cazul se adauga altor investigatii impotriva unor banci britanice, europene si japoneze anchetate de autoritatile de reglementare sub acuzatiile de tranzactii ilicite cu Iranul, inainte de introducerea unor reguli mai stricte in SUA, in 2008.

Alta banca britanica, Standard Chartered, a acceptat saptamana trecuta plata unei amenzi de 340 milioane de dolari catre Departamentul pentru Servicii Financiare din statul New York, pentru inchiderea unei investigatii referitoare la tranzactii ilegale cu Iranul.

Investigatia impotriva RBS este cea mai recenta dintr-o serie de probleme ale bancii, precum o deficienta IT de amploare, vanzarea incorecta a unor produse financiare si implicarea in scandalul referitor la manipularea dobanzii Libor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri