Rusia a devenit al 156-lea membru al Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), dupa aproape doua decenii de negocieri, sustinand eforturile presedintelui Vladimir Putin de a castiga mai multa influenta in afacerile internationale, transmite Bloomberg.
Putin a revenit la Kremlin in luna mai pentru un al treilea mandat, cu obiectivul unei cresteri anuale a PIB de circa 6%, care sa transforme economia de 1.900 de miliarde de dolari intr-una din primele cinci din lume, in functie de puterea de cumparare, scrie Mediafax.

Presedintele sustine totodata cresterea rolului Rusiei si al altor natiuni emergente mari in economia mondiala, afirmand ca tarile mai bogate nu au reusit sa rezolve criza datoriilor.

Rusia, care va detine anul viitor presedintia prin rotatie a G20, a fost cea mai mare economie din afara OMC si a solicitat intrarea in organizatie in iunie 1993.

Putin vrea sa obtina termeni mai favorabili pentru companiile din tara, atragerea de capital strain si diversificarea economiei Rusiei, cel mai mare exportator de energie la nivel mondial.

Intrarea Rusiei in OMC marcheaza cel mai mare pas catre liberalizarea comertului de la aderarea Chinei, in urma cu zece ani, conform Bancii Mondiale (BM), care estimeaza ca membrii organizatiei realizeaza 97% din comertul mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri