Andaluzia a solicitat guvernului de la Madrid un avans de 1 miliard de euro inainte de activarea unui mecanism de sprijin al regiunilor, devenind a patra regiune autonoma a Spaniei care apeleaza la ajutorul statului, transmite AFP, citat de Mediafax.
"In asteptarea definirii conditiilor in care regiunile pot accesa fonduri de stat, Andaluzia solicita acest avans pentru a avea lichiditati", a declarat Susana Diaz, membra a guvernului Andaluziei, cea mai populata regiune a Spaniei.

Regiunile autonome spaniole, responsabile de bugetele mari pentru sanatate si educatie, au dificultati financiare serioase in urma spargerii unei bule speculative imobiliare, in 2008.

In iulie, regiunea Murcia a cerut un ajutor de stat de circa 300 de milioane de euro.

Saptamana trecuta, doua mari regiuni, Catalonia si Valencia, au cerut 5,023 miliarde euro, respectiv 4,5 miliarde de euro.

Un purtator de cuvant al Andaluziei nu a precizat suma totala de care va avea nevoie regiunea.

Andaluzia a avea la sfarsitul primului trimestru o datorie publica de 15,4 miliarde de euro, reprezentand 10,6% din PIB-ul regiunii, iar obligatiile financiare pentru semestrul al doilea se ridica la 1,61 miliarde de euro.

Ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, a declarat vineri ca fondul de sustinere a regiunilor autonome, in valoare de 18 miliarde de euro, urmeaza sa devina operational in urmatoarele cateva saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri