Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franta, presedinte si director general al grupului Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), a cerut cetatenie belgiana, in timp ce guvernul presedintelui Francois Hollande se pregateste sa introduca o taxa controversata pe veniturile celor mai bogati cetateni, conform Mediafax.
LVMH a confirmat, intr-un comunicat, ca Arnault a cerut cetatenie belgiana, insa grupul subliniaza ca miliardarul "este si ramane" un
contribuabil in Franta, potrivit WSJ.com.

"Potentiala acordare de dubla cetatenie, franco-belgiana, nu schimba cu nimic aceasta situatie si nici determinarea sa de a continau dezvoltarea grupului LVMH si de a crea locuri de munca in Franta", noteaza compania, unul dintre cei mai mari producatori de bunuri de lux din lume.

In comunicat se arata ca Arnault are numeroase legaturi cu Belgia, atat la nivel personal cat si profesional.

Presedintele Comisiei pentru naturalizare din Belgia, Georges Dallemagne, a declarat ca dosarul lui Arnault a fost depus la sfarsitul lunii august si va fi "tratat ca toate celelalte".

El a adaugat ca procedura va dura "in cel mai bun caz pana la inceputul anului viitor".

LVMH respinge ipoteza ca mutarea lui Arnault este motivata fiscal, insa momentul pe care si l-a ales miliardarul va intensifica dezbaterea privind un posibil exod al cetatenilor francezi bogati catre alte tari din cauza politicilor fiscale controversate ale lui Hollande.

Hollande a anuntat in februarie ca intentioneaza sa introduca o taxa de 75% pe veniturile personale care depasesc 1 milion de euro pe an, in cadrul programul de reducere a deficitului bugetar al Frantei la sub 3% din PIB in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri