Statul german a vandut o participatie de 5% din actiunile Deutsche Post pentru 924 milioane euro, dupa cresterea actiunilor companiei la maximul ultimilor patru ani, si va folosi banii pentru a finanta partial preluarea a 7,5% din titluriel gigantului EADS de la Daimler AG, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
Banca de dezvoltare KfW Group, controlata de stat, a vandut 60 milioane actiuni la 15,4 euro pe unitate, cu 3,6% sub nivelul de la finalul sedintei bursiere de joi, de 15,98 euro.

Participatia KfW la cel mai mare operator de servicii postale din Europa a scazut astfel la 25,5%.

Banca strange bani pentru a achizitiona 7,5% din actiunile European Aeronautic Defence & Space Co. (EADS), care detine si Airbus, de la grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz. La cotatia bursiera actuala, pachetul EADS este evaluat la 1,9 miliarde euro.

"KfW a decis sa profite de conditiile favorabile de pe pietele de capital pentru a continua cu succes procesul de privatizare a Deutsche Post", a declarat intr-un comunicat Guenther Braeunig, membru in board-ul executiv al bancii de stat.

Actiunile Deutsche Post au atins in aceasta saptamana pe bursa de la Frankfurt cele mai ridicate cotatii din septembrie 2008, insa au inchis in scadere cu 3,2%, la aproximativ 15,3 euro, nivel la care capitalizarea companiei este de aproape 19 miliarde euro.

Deutsche Post a inregistrat in trimestrul al doilea un profit net de 2,6 miliarde euro si a majorat estimarile pentru acest an.
Enoriasii, invitati sa dea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri