Rusia propune Republicii Moldova o reducere a pretului la gaze daca aceasta tara renunta la cooperarea energetica cu Uniunea Europeana, afirma ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, cu ocazia vizitei efectuate la Moscova de premierul Vlad Filat, informeaza AFP.
"Propunerea este ca partea moldoveana sa denunte protocolul de aderare la acordul de cooperare energetica cu UE. Este o conditie care permite examinarea problemei pretului redus la gaze", a declarat Novak, citat de RIA Novosti.

"R.Moldova vrea o reducere de 30%", a subliniat el, dupa ce Vlad Filat s-a intalnit cu premierul rus Dmitri Medvedev marti seara si cu presedintele Vladimir Putin miercuri, scrie Mediafax.

Negocierile intervin in contextul in care Rusia are disensiuni puternice cu Comisia Europeana privind tarifele si conditiile in care opereaza compania rusa Gazprom pe piata europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri