Majoritatea germanilor considera ca situatia lor personala ar fi mai buna in absenta monedei unice europene, spre deosebire de francezi, potrivit unui sondaj publicat luni, transmite AFP.
Majoritatea germanilor (65 la suta) considera ca le-ar fi fost mai bine din punct de vedere personal daca tara lor ar fi pastrat marca germana si nu ar fi trecut la euro, conform Mediafax.

Numai 36 la suta din francezi considera ca situatia lor personala ar fi fost mai buna daca francul ar fi ramas moneda lor nationala, arata un studiu publicat de fundatia germana Bertelsmann.

Totodata, 49 la suta din germani declara ca le-ar fi fost mai bine daca Uniunea Europeana (UE) nu ar fi existat. Francezii care impartasesc acest punct de vedere sunt mai putin numerosi - 34 la suta.

Studiul, care a luat in calcul si raspunsurile polonezilor, a aratat ca numai 28 la suta din acestia din urma apreciaza ca le-ar fi fost mai bine in absenta Uniunii Europene.

Referitor la sansele pe piata muncii, 37 la suta din germani afirma ca acestea ar fi mai bune in absenta UE, proportia francezilor care sunt de aceasta parere fiind de 35 la suta, iar cea a polonezilor de 24 la suta.

Circa 69 la suta din germani considera totusi ca Uniunea Europeana este un model pentru restul lumii, in timp ce 56 la suta din francezi si 59 la suta din polonezi sunt de aceasta parere.

Studiul pentru fundatia Bertelsmann a fost efectuat telefonic, pe un esantion reprezentativ de 1.001 persoane in Germania, 1.004 in Franta si 1.000 in Polonia, in perioada 3-8 iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri