Filmul de propaganda "Inocenta musulmanilor", care aduce o descriere ofensatoare a vietii profetului Mahomed, evocand in special temele homosexualitatii si pedofiliei, a provocat violente manifestatii pe tot globul, din Somalia, Egipt, Sudan si pana in Tunisia, Libia, Bangladesh si Pakistan si a dus inclusiv la uciderea unui ambasador american.
Cum protestele se intensifica in mod continuu si noi informatii apar cu privire la starea de spirit din lumea araba, jurnalistii de la cotidianul The Atlantic Wire au creat o harta a acestor incidente, cu ajutorul hartilor interactive de la Google Maps. Poti accesa fiecare locatie printr-un singur click pentru a afla mai multe detalii despre fiecare protest.

Misterul din jurul acestui film persista iar adevarul iese destul de lent la iveala. The Wall Street Journal (WSJ) a publicat un interviu cu un pretins dezvoltator imobiliar israeliano-american in varsta de 54 de ani, originar din California, Sam Bacile, care ar fi produs si realizat respectivul film, cu un buget in valoare de 5 milioane de dolari, stransi prin donatii de la 100 de evrei anonimi.

El a spus ca a lucrat cu o echipa de peste 100 de persoane, inclusiv actori, pentru a realiza acest film de doua ore. Presa internationala a inceput insa sa puna la indoiala integritatea lui Bacile, chiar si identitatea acestuia, scrie The Atlantic Wire. Indoieli exista si cu privire la existenta propriu-zisa a unui film, pentru ca nimeni nu a reusit sa obtina varianta intreaga a acestuia. Pe internet circula numai o versiune scurta de 14 minute. Aceeasi publicatie, mentioneaza ca Sam Bacile nu este cunoscut in comunitatea cinematografiei de la Hollywood.

Cum exista o lipsa totala de dovezi ca trailerul de 14 minute care circula pe Youtube ar fi de fapt un film real, sursa citata se intreaba retoric: "cine e este de fapt Sam Bacile?".




View Muslim Protests by John Hudson in a larger map

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri