Argentina a fost avertizata cu "cartonasul galben" de FMI, dar ar putea primi cartonasul rosu, respectiv sanctiuni, daca nu furnizeaza date credibile pentru cresterea economica si inflatie, a declarat sefa Fondului, Christine Lagarde, citata de BBC.
Argentina a primit timp pana la 17 decembrie sa rezolve aceasta problema, a spus Lagarde intr-un discurs la Washington, relateaza Mediafax.

Economistii independenti afirma ca inflatia in Argentina este in realitate de 24%, mult mai mare comparativ cu nivelul oficial de 10%.

"Am fost nevoiti sa alegem intre cartonasul galben si cel rosu. Am ales cartonasul galben. Daca nu se vor face progrese, va fi scos cel rosu. Argentina este buna la fotbal si intelege, cu siguranta, despre ce vorbim", a spus Lagarde.

Analistii din Argentina afirma ca Fondul adopta un ton din ce in ce mai dur fata de guvernul condus de presedintele Cristina Fernandez de Kirchner.

FMI si guvernul argentinian se afla in disputa referitor la datele macroeconomice inca de anul trecut.

Daca Argentina nu respecta cerintele FMI, ar putea fi sanctionata prin pierderea dreptului de vot si chiar prin excluderea din organizatie.

Fernandez, aflata saptamana aceasta in vizita in SUA, a respins anterior afirmatiile ca tara sa se confrunta cu un dezastru economic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri