Proprietarii a doua milioane de masini din Grecia, reprezentand aproape 30% din totalul de sapte milioane aflate in circulatie, nu si-au asigurat autovehiculele conform cerintelor legii, care prevede pedepse cu inchisoarea de la 2 la 12 ani pentru astfel de cazuri.
Persoanele aflate in aceasta situatie vor primi o notificare de la o agentie a Ministerului de Finante, cu cererea de a face dovada contractului de asigurare sau de a plati 250 de euro pentru asigurare, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Verificarile efectuate au evidentiat ca din cele 7 milioane de masini aflate in circulatie, sunt asigurate nu mai mult de 5 milioane, scrie Mediafax.

In cazul in care posesorii de masini neasigurate nu se vor conforma cererii autoritatilor, datele lor vor fi transmise politiei.

Sunt scutite de obligatia asigurarii mai multe categorii de autovehicule, precum cele ale corpului diplomatic, ale autoritatilor statului sau ale politiei. Numarul exact al acestora nu este cunoscut, scrie publicatia.

Grecia se afla in al cincilea an de contractie economica, cu somajul la un nivel record. Statul a evitat intrarea in colaps din cauza indatorarii extrem de ridicate doar in urma a doua acorduri de ajutor financiar extern, insumand 240 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri