Guvernul social-democrat al Slovaciei a aprobat, vineri, inlocuirea incepand de anul urmator a cotei unice de impozitare, de 19%, cu un sistem diferentiat, care prevede rate mai ridicate pentru companii, de 23%, si pentru persoanele cu venituri ridicat, de 25%, potrivit AFP.
Masura trebuie aprobata de parlament si are ca scop reducerea deficitului bugetar sub 3% din PIB anul urmator. Noile rate de impozitare vor trece, probabil, usor de legislativ, noteaza AFP, intrucat partidul de guvernamant detine o majoritate de 83 de voturi, din totalul de 150, informeaza Mediafax.

"Crestem taxa pentru companii la 23%, iar pe cea pentru persoanele cu venituri de peste 3.300 de euro pe luna la 25%", a declarat premierul slovac, Robert Fico.

In Slovacia, tara membra a zonei euro, detin fabrici mai multe companii mari din domeniile electronice si auto.
Cota unica de 19%, introdusa in 2004, este considerata un element foarte important al succesului economic al tarii in ultimii ani, prin atragerea de investitii straine.

Cresterea taxelor pentru companii si persoane cu venituri ridicate indeplineste o promisiune din timpul campaniei electorale a partidului social-democrat, aflat la guvernare din aprilie.

Slovacia, o tara cu 5,4 milioane de locuitori, ar urma sa inrgistreze in acest an cea mai mare crestere economica din zona euro, de 1,8% potrivit estimarilor Comisiei Europene, insa avansul reprezinta o incetinire considerabila comparativ cu 3,3% in 2011 si 4,2% in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri