Presedintele american in exercitiu, Barack Obama, s-a lansat joi intr-o ofensiva la adresa contracandidatului sau republican Mitt Romney, acuzandu-l ca a mintit in dezbaterea televizata desfasurata cu o seara inainte, la Denver.
"Daca vrei sa fii presedinte, trebuie sa le spui adevarul americanilor", a declarat Obama intr-unul dintre cele doua discursuri sustinute la Madison (Wisconsin, nord) si Denver (Colorado, vest), orasul in care s-a desfasurat miercuri seara prima dezbatere prezidentiala, in vederea alegerilor de la 6 noiembrie, scrie Mediafax.

"Cand am urcat pe scena, l-am intalnit pe acest individ foarte in forma care pretindea ca este Mitt Romney. Dar nu putea fi Mitt Romney!", a spus Obama.

"Omul care era pe scena nu isi asuma responsabilitatea a ceea ce adevaratul Romney spune de un an", a adaugat el.
Energia de care a dat dovada Obama joi contrasteaza puternic cu prestatia sa din seara zilei de miercuri, care a fost catalogata drept "mediocra" de cotidianul Politico.

Unul dintre cei mai apropiati consilieri ai lui Barack Obama, David Plouffe, a promis, la randul sau, ca in perioada urmatoare campania democrata se va ajusta avand in vedere "lipsa de onestitate" a lui Mitt Romney, pe care l-a acuzat ca a mintit respingand ideea potrivit careia clasa de mijloc va plati in cele din urma pentru reducerea impozitelor pentru societati si pentru cei mai instariti.

In acest timp, echipa lui Romney s-a aratat multumita de prestatia pe care candidatul republican a avut-o miercuri seara, dar a recunoscut ca este nevoie de mai mult pentru a modifica tendintele din sondaje.

La randul sau, Barack Obama va merge vineri intr-un turneu in Virginia (est) si Ohio (centru), state care ar putea decide rezultatul votului de la 6 noiembrie si in care acesta se bucura de un avans in sondaje, inaintea primei dezbateri prezidentiale.

Alte doua dezbateri prezidentiale sunt prevazute pentru 16 si 22 octombrie. De asemenea, vicepresedintele Joe Biden se va confrunta cu Paul Ryan, coechipierul lui Mitt Romney, la 11 octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri