Rata somajului din Statele Unite a scazut in luna septembrie la 7,8%, cel mai redus nivel in mandatul presedintelui Barack Obama, coborand sub pragul de 8% pentru prima data in ultimii trei ani si jumatate, relateaza Mediafax.
In luna august, somajul din SUA se cifra la 8,1%, iar analistii anticipau cresterea indicatorului la 8,2% in septembrie.
Numarul angajatilor din economia americana a crescut cu 114.000 in septembrie, dupa un avans de 142.000 in august, potrivit datelor prezentate vineri de Departamentul Muncii, citate de Bloomberg.

Imbunatatirea perspectivelor privind somajul si cresterea salariilor ar putea consolida increderea consumatorilor si implicit cheltuielile de consum, stimuland economia intr-o perioada de franare la nivel mondial.

Datele publicate vineri reprezinta penultimul raport privind somajul inaintea alegerilor prezidentiale din luna noiembrie, disputate intre presedintele in exercitiu, Barack Obama, si candidatul republican Mitt Romney. Somajul a reprezentat una dintre temele centrale ale campaniei electorale, fiecare dintre cei doi candidati incercand sa castige increderea publicului in propriile politici economice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri