Candidatul republican la Casa Alba Mitt Romney a anuntat luni ca a colectat 170 de milioane de dolari in septembrie, o suma record in cadrul campaniei sale, dar mai mica decat cele 181 de milioane colectate de catre Barack Obama in aceeasi perioada, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Romney si Partidul Republican dispun in prezent de o rezerva de 191 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat emis de echipa sa de campanie, bani care vor fi utilizati pentru achizitionarea de timpi de antena pana la alegerile de la 6 noiembrie.

Septembrie marcheaza o crestere cu jumatate a incasarilor taberei lui Romney, in comparatie cu august (111 milioane de euro), o evolutie normala odata cu apropierea datei alegerilor.

De unde provin banii

Un sfert din suma colectata (43 de milioane de dolari) provin din donatii in valoare de pana in 250 de dolari. Aproximativ 1,8 milioane de persoane au facut donatii de acest tip campaniei lui Obama (98% dintre contributii sunt in valoare de mai putin de 250 de dolari), in timp ce Mitt Romney a primit doar un sfert din donatii in valoare de pana in 250 de dolari. Acest lucru demonstreaza suprematia democratilor in privinta donatorilor modesti si succesul republicanilor in randul contributorilor conservatori bogati.

Romney a participat in septembrie la 23 de serate si a colectat fonduri private, atragand criticile unora din tabara sa, care reclama mai multe reuniuni publice. Obama a organizat in aceeasi perioada 13 evenimente de acest fel.

Donatiile oferite in vederea asistarii la aceste evenimente ating, in general, suma de cateva mii de dolari pentru o receptie si pana la 50.000 de dolari pentru o receptie ca cea organizata la Washington pe 27 seprembrie, la Hotelul Renaissance, la care a fost prezent directorul-presedinte general al grupului hotelier Marriott, Bill Marriott, la care suma stransa de la invitati a fost de cinci milioane de dolari.

In cadrul uneia dintre aceste reuniuni, in mai, in Florida, Romney a vorbit despre cei 47% dintre americani care nu platesc impozite si care au o mentalitate de "victime", in timp ce era filmat cu o camera ascunsa.

Conservatorii bogati il sustin pe Romney


In acest an, in campania lui Mitt Romney au fost cheltuiti mai putini bani decat in campania lui Barack Obama, dar echipa sa a beneficiat de ajutorul unor comitete de sustinere exterioare, finantate de catre conservatori bogati, sume care le-au depasit cu mult pe cele cheltuite de catre comitetele democrate.

Incluzand toate cheltuielile cu publicitatea, conservatorii au obtinut o forta superioara celei a democratilor.

Cei doi candidati urmeaza sa prezinte situatia financiara a campaniilor lor pentru luna septembrie la Comisia Federala Electorala pana sambata. Doar in baza acestor rapoarte va putea sa fie realizata o comparatie precisa a finantarii celor doua campanii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri