Guvernul Germaniei a redus miercuri estimarea de crestere economica pentru 2013 cu 0,6 puncte procentuale, la numai 1%, din cauza crizei din zona euro si a incetinirii avansului in tarile emergente, relateaza AFP, citata de Mediafax.
Pentru acest an, estimarea a fost imbunatatita de la 0,7% la 0,8%, dupa un avans puternic de 3% consemnat in 2011.

"Economia germana a rezistat in pofida turbulentelor de la nivel mondial si a continuat cresterea. Germania traverseaza insa o perioada agitata, legatae de criza datoriilor suverane din Europa si incetinirea economiilor emergente in Asia si America Latina", a declarat ministrul Economiei, Philipp Rosler, la prezentarea estimarilor.

Prognozele guvernului german sunt apropiate de cele ale FMI si ale principalelor institute germane de cercetari.

FMI anticipeaza pentru economia Germaniei un avans de 0,9% in acest an si cel viitor, in timp ce institutele germane se asteapta la o crestere de 0,8% in 2012 si de 1% in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri