Israelul se pregatea duminica sa ii expulzeze pe opt dintre cei 30 de activisti propalestinieni arestati cu o zi inainte, dupa ce marina israeliana a preluat controlul asupra goeletei Estelle, o nava finlandeza care intentiona sa forteze embargoul maritim impus Fasiei Gaza, relateaza AFP.
"Opt militanti dintre cei 30 arestati la bordul vaporului, sunt pe punctul sa fie expulzati si au semnat documente in acest sens", a declarat pentru AFP Sabine Haddad, o purtatoare de cuvant a Serviciilor de Migrare din cadrul Ministerului israelian de Interne.

"Intre acesti activisti se afla cinci greci, doi spanioli si un italian", a adaugat ea, fara sa ofere alte precizari, scrie Mediafax.

In total, 30 de persoane au fost arestate la bordul goeletei Estelle, dintre care trei sunt cetateni israelieni, iar 27 sunt straini. Trei femei se afla printre straini, a mai declarat Haddad.

Ea a precizat ca cei 19 straini detinuti, in continuare, au fost incarcerati "pentru 72 de ore" la Inchisoarea Guvion din Ramala, langa Tel Aviv, pana cand un judecator se va pronunta cu privire la expulzarea lor.

Cinci membri ai Parlamentului European (PE) se aflau la bordul goeletei, si anume Sixto Iglesias (Spania), Sven Britton (Suedia), Aksel Hagen (Norvegia), Vangelis Diamandopoulos si Dimitris Kodelas (Grecia), dar si un fost deputat canadian, Jim Manly.

Cei trei cetateni israelieni urmau sa fie interogati de catre politie.

Goeleta Estelle a sosit sambata seara in portul Ashdod, dupa ce a fost abordata sambata dimineata de catre marina israeliana in apele internationale, in largul Fasiei Gaza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri