Autoritatile din orasul suedez Soderhamn au luat decizia de a "plati" tinerii sa-si caute locuri de munca in Norvegia, in incercarea de a reduce rata somajului aflata in crestere puternica in cadrul acestei categorii de varsta, potrivit presei britanice.
Potrivit unui program organizat de autoritatile din Soderhamn si biroul national pentru ocuparea fortei de munca, orice persoana cu varsta intre 18 si 28 de ani poate participa la "Calatoria pentru un loc de munca" la Oslo, capitala Norvegiei, scrie cotidianul The Telegraph, citat de Mediafax.

Cei care se inscriu primesc un bilet gratuit pana la Oslo si au asigurata cazarea timp de o luna, costurile fiind acoperite de autoritatile locale din Soderhamn. Programul include si oferirea de sprijin in capitala Norvegiei pentru gasirea unei slujbe.

"Aveam o rata a somajului in randul tinerilor de peste 25%, asa ca trebuia sa facem ceva. Cautarea unui loc de munca in Norvegia a fost tot timpul populara in randul tinerilor, dar in unele cazuri cand vor sa plece nu stiu cum sa procedeze pentru a gasi o slujba sau cazare", a declarat Magus Nilsen, responsabil de implementarea proiectului.

Pana in prezent, circa 100 de persoane au decis sa foloseasca programul pentru a pleca din Soderhamn, oras cu 12.000 de locuitori situat la 250 de kilometri la nord de Stockholm.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri