Comisia americana de reglementare in domeniul nuclear (NRC) si-a exprimat vineri "ingrijorarea" legata de un posibil impact al unor eventuale inundatii la nivelul unei centrale din Illinois (nord), in cadrul unor inspectii desfasurate dupa accidentul de la Fukushima, Japonia, in 2011, relateaza AFP.
"Inspectorii NRC au identificat numeroase subiecte de ingrijorare in cursul recentelor inspectii, desfasurate ca urmare a accidentului de la Fukushima", la centrala din Dresden, a afirmat Comisia intr-un comunicat, conform Mediafax.

Acest avertisment intervine in contextul in care mai multe centrale din estul tarii au fost afectate luni de uraganul Sandy, in special din cauza cresterii nivelului apelor in sistemul de racire.

Centrala Dresden nu a fost afectata de recentele intemperii, dar NRC se teme de consecintele pe care o inundatie importanta le-ar putea avea la nivelul sigurantei centralei, in folosinta din 1970, chiar daca a catalogat aceasta ipoteza drept putin probabila.

NRC isi exprima ingrijorarea in special cu privire la "eficacitatea" procedurilor de urgenta prevazute in caz de inundatii si vrea sa afle daca aceasta centrala, construita in 1966, respecta noile norme de securitate pentru a face fata acestui gen de intemperii.

Comisia a dat un termen de "30 de zile" operatorului centralei, compania americana Exelon, pentru a raspunde ingrijorarilor sale, se adauga in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri