Grupul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul american Warren Buffett, a avut in trimestrul al treilea un profit net de aproape 4 miliarde de dolari, in urcare cu 72%, datorita castigurilor din derivate si rezultatelor mai bune ale companiei feroviare din portofoliu, transmite Bloomberg.
Astfel, profitul companiei conduse de Buffett (82 de ani), unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a urcat de la 2,28 miliarde de dolari la 3,92 miliarde de dolari, sprijinit si de performantele companiei de cai ferate Burlington Northern Santa Fe, unul dintre cele mai indraznete pariuri ale miliardarului, scrie Mediafax.

Buffett a preluat Burlington Northern la inceputul anului 2010, intr-o tranzactie evaluata la 44 miliarde de dolari.

Portofoliul de derivate al Berkshire a fost acumulat de Buffett in ultimii 10 ani, investitorul pariind pe cresteri pe termen lung ale indicilor bursieri din SUA, Europa si Japonia.

Actiunile Berkshire Hathaway au crescut cu 14% in acest an, depasind cu doua puncte procentuale performanta indicelui S&P 500 al bursei de la New York.

Holdingul construit de Buffett in ultimii 40 de ani prin absorbirea a diverse companii continua sa faca achizitii. Miliardarul a declarat ca a esuat in acest an sa incheie o preluare evaluata la 22 milairde de dolari, dar a reusit sa cumpere un ziar, un producator de izolatii pentru cladiri si un distribuitor de alimente.

Rezervele de bani ale companiei au crescut la 47,8 miliarde de dolari, de la 40,7 miliarde dolari la jumatatea acestui an.
Buffett este, prin Berkshire, cel mai mare actionar al Coca-Cola, IBM si Wells Fargo, iar portofoliul de actiuni al holdingului valoreaza 88 miliarde de dolari, conform cotatiilor de la finele lunii septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri