Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0,75%, in linie cu asteptarile analistilor, iar Banca Angliei a luat o decizie similara, pastrand nivelul minim, 0,5%, al ratei cheie, scrie Mediafax.
BCE a coborat la inceputul lunii iulie rata cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 1% la 0,75%, si a redus rata depozitelor la zero, ambii indicatori ajungand la minime istorice.

Banca Angliei a mentinut de asemenea, joi, dobanda de politica monetara, dar si valoarea programului de achizitii de active la 375 miliarde de lire sterline. Deciziile celor doua banci centrale au fost anticipate de analisti.

BCE asteapta sa activeze un program de achizitii de obligatiuni imediat dupa ce Spania va cere ajutor financiar extern, potrivit CNBC. Banca a anuntat, in octombrie, ca este pregatita sa cumpere obligatiuni ale tarilor cu probleme de finantare, precum Spania si Italia, dupa ce acestea cer ajutorul fondului de urgenta al zonei euro.

Pana in prezent nicio tara nu a cerut activarea programului, insa anuntul BCE a fost suficient pentru a calma pietele.
Programul de achizitii nelimitate de obligatiuni ale tarilor cu probleme din zona euro, anuntat de BCE in septembrie, este conditionat de accesarea fondului de urgenta al zonei euro si de indeplinirea unor conditii stricte, care includ masuri de austeritate si reforme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri