Americanii cu venituri mari au intrat intr-o cursa contracronometru pentru a-si feri averile de cresterile de taxe pregatite de administratie dupa ce presedintele Barack Obama a castigat cel de-al doilea mandat, potrivit unei analize Bloomberg.
Confirmarea obtinuta de la alegatori de liderul de la Casa Alba anunta mentinerea pozitiei administratiei in privinta taxelor, noteaza Mediafax.

Astfel, guvernul nu va prelungi deducerile si exceptiile de la impozitare introduse in timpul mandatelor lui George W. Bush, care vor expira la sfarsitul acestui an.

Totodata, Obama vrea sa creasca rata maxima de taxare (aplicata celei mai mari grupe de venit) la 39,6%, de la 35% in prezent, si sa majoreze impozitele aplicate castigurilor de capital pe termen lung la pana la 23,8%. Totodata, presedintele vrea sa reduca scutirile aplicate taxelor care vizeaza transferurile de proprietate - bani, actiuni, proprietati imobiliare si orice fel de activ tangibil sau intangibil.

"Oamenii destepti se pregatesc pentru apusul reducerilor de taxe din era Bush", comenteaza pentru Bloomberg Jeff Saccacio, partener la PricewaterhouseCoopers, New York.

Investitorii bogati au aproximativ o luna si jumatate la dispozitie pentru a-si analiza castigurile si pierderile inregistrate in urma investitiilor din ultimii ani, pentru a incerca sa contabilizeze cat mai multe venituri in anul 2012 si sa transfere active catre mostenitori, a afirmat analistul.

"Accelerarea veniturilor din investitii este deja evidenta. Oricine intentiona sa monetizeze in urmatorii 2-3 ani un castig pe actiuni sau proprietati imobiliare poate economisi acum foarte multi bani", comenteaza Elda Di Re, partener la Ernst & Young, New York.

Astfel, indicele S&P 500 al bursei de la New York a pierdut luni 2,4% si a inchis la cel mai redus nivel din luna august, desi a crescut cu 64% de la investirea lui Obama, la inceputul anului 2009.

Un investitor care vinde in acest an actiuni de 100 de dolari, pornind de la un cost de 20 de dolari, va inregistra un castig de 88 de dolari dupa taxarea castigurilor de capital, care s-ar transforma anul viitor la 80,96 dolari, daca impozitarea acestor castiguri creste la 23,8%, potrivit JPMorgan Private Bank.

Astfel, investitorii care vor totusi sa-si pastreze activele ar trebui sa mizeze pe o crestere de cel putin 9% anul viitor pentru conservarea castigului.

In Congres, Partidul Democrat are controlul Senatului, in timp ce republicanii au majoritatea in Camera Reprezentantilor. Astfel, legislativul va continua sa se opuna probabil incercarilor administratiei Obama de a creste taxele pentru cea mai bogata patura a populatiei in incercarea de a reduce deficitul bugetar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri