Cel putin unul dintre directorii de companii care au amenintat cu concedieri in cazul in care actualul presedinte, Barack Obama, castiga un nou mandat, se tine de cuvant, scrie Mediafax.
Directorul general al producatorului de carbune Murray Energy, Robert Murray, a concediat saptamana aceasta 150 din cei 3.500 de angajati ai companiei, dupa ce candidatul republican, Mitt Romney, a pierdut in fata lui Obama. Un purtator de cuvant a declarat ca procesul de concedieri se afla in derulare, iar aceastea sunt doar ultimele anunturi.

Notificarile de concediere au dat vina pentru locurile de munca desfiintate pe "razboiul impotriva carbunelui" dus de Obama.

Numarul de locuri de munca din economia americana a crescut lent. Unele industrii au desfiintat, insa, locuri de munca chiar si in contextul imbunatatirii conditiilor.

Compania miniera a transmis NBC News agenda discutiilor de la reuniunea unde au fost prezentate planurile de concedieri, dar si un text al lui Murray, numit "rugaciune pentru America".

In planul de concedieri, Murray prevede distrugerea industriei de extragere de carbune posibil chiar din 2030. Conditiile de afaceri se vor deteriora, din cauza regelementarilor si taxelor, a activitatii economice in declin si preturilor mai mici la energie.

Seful companiei miniere i-a cerut iertare lui Dumnezeu pentru concedieri.

"Doamne, iarta-ma pe mine si pe ceilalti de la Murray Energy Corporation pentru deciziile pe care am fost nevoiti sa le luam pentru a apara chiar existenta companiilor pe care ne-ai ajutat sa le construim", a scris Murray in "rugaciune pentru America".

Cele mai multe concedieri au avut loc la o subsidiara care opereaza mina Crandall Canyon. In 2007, un accident a cauzat moartea a noua persoane la aceasta mina. In urma cu doua luni, compania a acceptat sa plateasca un milion de dolari daune civile intr-un acord amiabil legat de incalcari ale regulilor, care au cauzat accidentul. Concedierile nu au legatura cu accidentul si penalitatile, a spus purtatorul de cuvant.

Mai multe companii americane si-au avertizat angajatii, inaintea alegerilor de marti, ca ar putea avea loc concedieri in cazul in care Obama castiga alegerile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri