Ungaria se afla intr-un razboi de independenta cu UE, miza fiind politica economica a tarii, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, avertizand ca standardizarea masurilor impusa de catre Bruxelles reduce sansele iesirii din criza, scrie cotidianul Portfolio.hu.
Ungaria este implicata intr-o disputa cu UE privind politica economica ce poate conduce la reducerea indatorarii, a spus Orban, vineri, in interviul saptamanal acordat postului public de radio, potrivit Mediafax.

"La Bruxelles obisnuiau sa spuna ca exista o politica economica ce poate aduce succes tuturor tarilor. Dezbaterea acum este despre cat de independenta ar putea fi politica economica a Ungariei. De fapt, este un razboi de independenta. Cu cat vor vrea mai mult sa standardizeze politica economica a tarilor, cu atat vom avea o sansa mai mica de a iesi din criza", a afirmat Orban.

Premierul a declarat ca Bruxelles-ul a luat partea corporatiilor si bancilor in privinta taxelor introduse de executivul de la Budapesta.

"Trebuie sa taxam marile corporatii si bancile. Dar Bruxelles-ul este de partea lor. Comisia spune ca politica economica construita pe austeritate este buna, dar noi consideram ca nu functioneaza pentru Ungaria", a declarat el.

Cand i s-a adus in atentie ca tot populatia va suporta in cele din urma taxele, Orban a raspuns ca "aceasta este consecinta impartirii echitabile a poverii crizei". Guvernul va face totul ca bancile sa nu transfere impactul taxelor speciale catre populatie, iar daca institutiile de credit vor reusi acest lucru, vor fi luate noi masuri, a spus el.

In privinta incheierii unui acord cu FMI, premierul a reiterat ca Ungaria este aproape de o intelegere cu expertii Fondului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri