Barack Obama a plecat de la Washington sambata dimineata, catre ora locala 8.20 (15.20, ora Romaniei), la bordul Air Force One, intr-un turneu in Thailanda, Myanmar si Camodgia, in cadrul caruia va participa la summit-uri regionale, relateaza AFP.
Acest prim turneu in strainatate pe care Obama (foto) il intreprinde dupa realegerea sa, la 6 noiembrie, incepe duminica in Thailanda. El va fi primit de regele Bhumibol Adulyadej si va avea o intalnire privata cu premierul Yingluck Shinawatra, in contextul in care cele doua tari sarbatoresc 180 de ani de relatii diplomatice, scrie Mediafax.

Luni, presedintele american va efectua o vizita de doar cateva ore in Myanmar, in cadrul careia se va intalni cu omologul sau, Thein Sein, si o va revedea pe opozanta Aung San Suu Kyi, la doua luni dupa ce a primit-o la Casa Alba. Aceasta este prima vizita efectuata de un presedinte american in Myanmar.

Marti si miercuri Obama va fi primul presedinte american ca va efectua o vizita in Cambodgia, unde va asista la Summit-urile Asiei de Est (EAS) si Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

In marja acestor summit-uri, presedintele Statelor Unite va avea o intalnire privata cu premierul chinez Wen Jiabao si cu seful Guvernului japonez Yoshihiko Noda.

Secretarul de Stat Hillary Clinton il va insoti pe presedinte in fiecare etapa a acestui turneu, aparent ultimul turneu pe care il efectueaza impreuna, avand in vedere ca secretarul de Stat a anuntat ca nu mai doreste sa ramana la conducerea diplomatiei americane in al doilea mandat al lui Obama, care incepe in mod oficial pe 21 ianuarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri