Ministrul tunisian de Externe Rafik Abdessalem a indemnat sambata comunitatea internationala sa "opreasca agresiunea israeliana flagranta" impotriva Fasiei Gaza, in cursul unei vizite de solidaritate in aceasta enclava palestiniana guvernata de miscarea islamista Hamas, relateaza AFP.
Abdessalem, membru al partidului islamist Ennahda, aflat la putere in Tunisia, este al doilea oficial arab de rang inalt care viziteaza Fasia Gaza, dupa vizita premierului egiptean Hisham Qandil, a carui tara este condusa de catre miscarea islamista Fratii Musulmani, scrie Mediafax.

"Mesajul nostru adresat comunitatii internationale este ca agresiunea israeliana flagranta impotriva poporului nostru in Fisia Gaza trebuie sa inceteze", a declarat seful diplomatiei tunisiene, pe locul unde s-a aflat sediul Guvernului Hamas, distrus sambata dimineata de bomardamente israeliene.

"Aceasta agresiune nu este nici acceptabila si nici legala, indiferent despre ce norme este vorba", a adaugat el, indemnand Liga Araba, care urma sa de reuneasca sambata de urgenta la Cairo, sa actioneze.

Oficiali au declarat ca seful Guvernului Hamas Ismail Haniyeh urma sa il primeasca pe Abdessalem, dupa ce l-a gazduit vineri pe Qandil, fara sa precizeze unde si cand, in contextul in care liderii miscarii islamiste au adoptat consemne la prudenta din cauza bombardamentelor israeliene.

Ministrul tunisian a sosit sambata la ora locala 10.00 (10.00, ora Romaniei) prin terminalul de la Rafah, la frontiera cu Egiptul.

Opt palestinieni au fost ucisi sambata dimineata in bombardamente asupra Fasiei Gaza, ridicand bilantul ostilitatilor intre Israel si grupari inarmate din Fasia Gaza la 41 de morti, dintre care 38 de palestinieni si trei israelieni, incepand de la lansarea, miercuri, a operatiunii israeliene "Pilon de Aparare", odata cu asasinarea lui Ahmad Jaabari, comandantul operatiunilor militare in cadrul Hamas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri