Cancelarul Angela Merkel si premierul israelian Benjamin Netanyahu au convenit sambata, intr-o convorbire la telefon, ca este necesar "un armistitiu total cat mai rapid posibil", in urma raidurilor israeliene asupra Fasiei Gaza, a anuntat un purtator de cuvant al Guvernului german, relateaza AFP.
Cancelarul "este de acord (sa afirme impreuna) cu premierul ca este necesar un armistitiu total cat mai rapid posibil, pentru a se evita ca sangele sa curga din nou", a subliniat Georg Streiter, un adjunct al unui purtator de cuvant al Guvernului german, citat intr-un comunicat.

Merkel (foto), care a discutat la telefon si cu presedintele egiptean Mohamed Morsi, a confirmat in discutia sa cu Netanyahu dreptul Israelului de a se apara si obligatia sa de a apara populatia israeliana, potrivit aceleiasi surse, scrie Mediafax.

Ea l-a incurajat pe Morsi sa continue "rolul important de mediere" cu gruparile palestiniene, cu scopul ca acestea sa inceteze atacurile asupra Israelului. "Este necesar sa fie evitata o escaladare a violentei", subliniaza Cancelaria in acest comunicat.

De asemenea, cancelarul a prezentat condoleante liderului egiptean dupa moartea a 50 de copii intr-o coliziune, sambata, intre autobuzul la bordul caruia se aflau si un tren.

Cel putin zece persoane au fost ucise sambata in cursul unor bombardamente intensive asupra Fasiei Gaza, in care a fost distrus sediul Guvernului Hamas, in timp de aproximativ 20.000 de rezervisti israelieni au fost mobilizati in unitatile lor.

De la lansarea miercuri a operatiunii militare israeliene "Pilon de Aparare", 43 de persoane - 40 de palestinieni si trei palestinieni - au fost ucisi, iar alte 400 de persoane, dintre care 385 sunt palestinieni, au fost ranite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri