Ministrul britanic de Externe William Hague a avertizat duminica asupra faptului ca o operatiune terestra israeliana in Fasia Gaza ar putea sa "coste" Israelul "o mare parte" a sustinerii internationale de care se bucura si ca aceasta "risca o prelungire a conflictului", relateaza AFP.
"Premierul (britanic David Cameron) si cu mine am subliniat pe langa omologii nostri israelieni (faptul ca) o invazie terestra in (Fasia) Gaza va costa Israelul o mare parte a sustinerii internationale pe care o are in aceasta situatie", a declarat Hague pentru Sky News.

"O invazie terestra este mult mai dificil de sustinut de catre comunitatea internationala, in special de catre Marea Britanie", a insistat el, in momentul in care premierul israelian Benjamin Netanyahu anunta ca armata este pregatita "sa extinda in mod semnificativ" operatiunea sa militara "Pilon de Aparare" impotriva unor grupari armate palestiniene in Fasia Gaza, scrie Mediafax.

Israelul a pozitionat mii de rezervisti, vehicule blindate pentru transportul trupelor, buldozere si tancuri in apropierea barierei de la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza.

"Este mult mai dificil sa fie evitate sau limitate pierderi civile in timpul unei invazii terestre, iar o mare parte a unei operatiuni terestre ar ameninta cu amplificarea conflictului", a subliniat William Hague.

Ministrul britanic a repetat, cu toate acestea, ca Hamas este "primul vinovat" de situatia actuala, indemnand din nou miscarea islamista palestiniana sa "inceteze atacurile cu racheta asupra Israelului".

Sambata, premierul britanic David Cameron l-a sunat pe omologul sau israelian, cerandu-i sa "faca tot posibilul sa puna capat conflictului".

Incepand de miercuri, cand a fost declansata operatiunea militara israeliana "Pilon de Aparare", 49 de palestinieni - inclusiv minori - si trei israelieni au fost ucisi, iar peste 450 de palestinieni si 18 israelieni au fost raniti, potrivit unui bilant realizat de catre AFP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri