Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca toata lumea va trebui, fara indoiala, sa faca un compromis in negocierile pentru bugetul multianual al Uniunii Europene si nu a exclus ca un nou summit sa fie necesar pentru a se ajunge la un acord, transmite AFP, citat de Mediafax.
"Toata lumea trebuie sa dea dovada de compromis, si sa fie capabili sa o faca", a spus Merkel.

Ea a dat asigurari ca Germania se va angaja in negocieri intr-o maniera constructiva, dar isi va reprezenta in acelasi timp propriile interese.
In schimb, Merkel a recunoscut ca nu este sigura ca se va ajunge la un acord la incheierea reuniunii, estimand ca este posibil sa fie nevoie de o noua etapa pentru a se stabili bugetul aferent perioadei 2014-2020.

Cei 27 de sefi de state si de guverne din UE au inceput joi la Bruxelles un summit maraton pentru negocierea proiectului de buget multianual. In centrul discutiilor figureaza bugetul agricol, pe care Franta vrea sa il mentina la nivelul actual, in timp ce Marea Britanie insista pentru o reducere drastica, precum si fondurile de coeziune.

De asemenea, presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat joi seara, la sosirea pentru summitul UE, ca va incerca sa caute "un compromis", nu sa impuna "un ultimatum". "Am venit sa caut un compromis, nu sa impun un ultimatum", a spus Hollande.

Intrevedere Basescu - Van Rompuy si Barroso

Intrevederea de lucru a presedintelui Traian Basescu pe tema bugetului UE 2014-2020 cu Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European, si Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, s-a incheiat, discutiile durand aproximativ 30 de minute.

Intalnirea a avut loc la sediul Consiliului European, unde Van Rompuy si Barroso au programate joi intrevederi pe tema bugetului 2014-2020 cu toti cei 28 de sefi de state si de guverne din tarile UE.

Presedintia nu va comunica joi detalii referitoare la discutiile sefului statului cu liderii europeni, avand in vedere ca negocierea pe marginea bugetului este in desfasurare.

In cursul serii urmeaza sa inceapa si reuniunea oficiala a Consiliului European, pana la acel moment fiind de asteptat ca presedintele Basescu sa aiba consultari si cu alti lideri din tarile membre.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri