Increderea americanilor in economia SUA a atins in noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, semn ca cheltuielile de consum vor continua sa creasca, transmite Mediafax.

Indicele de incredere calculat de Conference Board a urcat la 73,7 puncte, cel mai ridicat nivel atins dupa februarie 2008, de la 73,1 puncte in octombrie.

Analistii se asteptau la numai 73 de puncte.

Datele arata ca numarul americanilor care intentioneaza sa cumpere o casa a crescut la un nivel record, ceea ce sugereaza ca imbunatatirea valorii proprietatilor si redresarea pietei muncii ii determina sa faca angajamente pe termen lung.

Cresterea continua a cheltuielilor de consum, care formeaza cea mai mare parte din PIB-ul SUA, ar putea compensa temerile legate de intrarea in vigoare a unui program automat de majorari de taxe si reduceri ale cheltuielilor, de anul viitor, in cazul esuarii negocierilor pentru reducerea deficitului bugetar.

"Populatia se afla intr-o situatie mai buna decat acum cativa ani. Multe date se imbunatatesc, precum situatia financiara a oamenilor, cele referitoare la piata imobiliara sau la piata muncii", a declarat Michael Gapen, analist la Barclays in New York.

Cererea pentru utilaje si electronice a urcat in octombrie la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, in timp ce valoarea proprietatilor a crescut in anul incheiat in septembrie cel mai mult dupa iulie 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri