Economia globala este in cea mai buna forma din ultimele 18 luni, datorita imbunatatirii perspectivelor in China si a probabilitatii mari ca SUA sa evite intrarea in vigoare a "varfului fiscal", un program automat de majorari de taxe si reduceri ale cheltuielilor, potrivit unui sondaj Bloomberg.
Doua treimi dintre investitorii si analistii participanti la sondaj au descris starea economiei mondiale ca stabila sau in curs de imbunatatire, cei mai multi dupa luna mai 2011. In septembrie, putin peste jumatate dintre cei intervievati declarau acest lucru, arata Mediafax.

Investitorii considera ca Statele Unite vor oferi anul viitor cele mai bune oportunitati de afaceri, urmate de China, tara care in septembrie se plasa abia pe pozitia a patra.

Uniunea Europeana, afectata de criza datoriilor, ofera potrivit sondajului cele mai slabe oportunitati de investitii.

"Starea economiei mondiale se imbunatateste, datorita Statelor Unite si a pietelor emergente", a declarat Andrea Guzzi, vicepresedinte la IST Investmentstiftung fuer Personalvorsorge, care administreaza active ale fondurilor elvetiene de pensii.

Actiunile companiilor se vor afla anul viitor intre oportunitatile de investitii, oferind cele mai bune randamente, iar pe locul al doilea se vor afla proprietatile imobiliare.

Optimismul legat de evolutia economiei mondiale se bazeaza partial pe asteptarile ca SUA sa evite intrarea in vigoare, la 1 ianuarie, a unui plan automat de majorari de taxe si reduceri ale cheltuielilor, de 607 miliarde de dolari. Trei din patru participanti la sondaj considera ca presedintele Barack Obama si liderii Congresului vor ajunge la un acord de reducere a deficitului bugetar.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a avertizat in aceasta saptamana ca economia mondiala va intra in recesiune daca liderii americani nu vor incheia un acord privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri