Autoritatile fiscale germane au perchezitionat birourile Hypovereinsbank, o subsidiara a grupului UniCredit, avand suspiciuni de evaziune fiscala.
Daca evaziunea fiscala va fi dovedita, pagubele potentiale s-ar ridica in jurul a 113 milioane euro plus dobanzi, a declarat un purtator de cuvant de la biroul procurorului de stat din Frankfurt pentru Wall Street Journal Deutschland, noteaza 4-traders.com.

Miercuri, 60-70 de anchetatori, procurori si functionari fiscali au cautat, la sediul bancii din Munchen precum si in alte 12 locatii, mai multe dovezi care ar putea incrimina opt persoane.

Investigatiile se refera la tranzactiile bursiere din anii 2006-2008, cand au platite dividende, spune Hypovereinsbank.

„Aceste castiguri de capital sunt interogate de catre autoritatile fiscale”, au precizat reprezentantii bancii.

Primele informatii despre tranzactiile bursiere ilegale au aparut in 2011, banca apeland atunci la auditori externi pentru investigatii, iar institutia de credit a informat si autoritatile fiscale din Munchen de aceste nereguli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri