Rata somajului din zona euro a urcat cu 0,1 puncte procentuale in octombrie fata de luna precedenta, la nivelul record de 11,7%, si 18,7 milioane de oameni nu au un loc de munca, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat, transmite Bloomberg.
Masurile de austeritate si criza datoriilor suverane au amplificat problemele economice din zona euro, astfel ca 173.000 de persoane si-au pierdut slujbele luna trecuta, noteaza Mediafax.

Datele au confirmat estimarile analistilor.

Inflatia a incetinit la 2,2% in noiembrie, cel mai redus nivel din aproape doi ani, potrivit unui raport separat.

Economia zonei euro s-a contractat timp de doua trimestre consecutive, obligand companiile sa reduca costurile, iar pentru ultimele trei luni ale acestui an analistii prognozeaza un declin de 0,3%.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica anticipeaza o contractie de 0,4% a economiei regiunii anul viitor si de 0,1% in 2013.

Somajul din Spania a ajuns in octombrie la 26,2%, cel mai ridicat din regiune, iar in randul tinerilor este de 55,9%.

In Portugalia rata somajului era in octombrie de 16,3%, in Irlanda de 14,7%, iar in Franta de 10,7%. Cea mai scazuta rata a somajului a fost consemnata in Austria, de 4,3%.

Recesiunea din Europa se agraveaza in urma masurilor de restrangere a cheltuielilor publice pentru reducerea deficitelor bugetare. Spania si Cipru au cerut in acest an sprijin financiar extern, urmand drumul Greciei, Portugaliei si Irlandei.

Grecia avea in august o rata a somajului de 25,4% si de 58% in randul tinerilor, potrivit celor mai recente date disponibile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri