Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri ca regimul fiscal din Ungaria nu include niciun element temporar, iar taxele aplicate bancilor, companiilor de utilitati, din sectorul energiei precum si impozitul pe venit nu vor fi modificate, relateaza Portfolio.hu.
"Nu exista vreo taxa de criza in sistem ungar. Regimul fiscal nu include niciun element temporar. Ceea ce am creat este sistemul fiscal al noului model economic ungar. In doi ani si jumatate am dat nastere unui nou model economic. Gata cu elementele temporare. Ceea ce exista va ramane in sistemul fiscal pentru o lunga perioada de timp", a afirmat premierul in interviul saptamanal la postul public de radio MR1, relateaza Mediafax.

El a precizat ca nu vor avea loc reduceri ale taxelor impuse bancilor, companiilor din energie si in general a taxelor impuse corporatiilor cu pozitie monopolista.

Intrebat despre posibilitatea transferului acestor costuri asupra populatiei, Orban a subliniat ca bancile nu pot transfera nici costul taxei pe tranzactii si nici al taxei speciale.

In privinta negocierilor cu FMI, Orban a aratat ca Ungaria a explicat in repetate randuri ca nu are nevoie de bani, ci de o plasa de siguranta, pe care nu a obtinut-o inca.

"Nu avem nevoie de banii de la FMI. Speculatorii financiari cumpara obligatiuni guvernamentale, ca si populatia, care nicicand nu a avut o incredere mai mare in statul ungar", a spus premierul.

El a adaugat ca populatia finanteaza tara din interior, vanzarile de obligatiuni in euro catre populatie au atins joi 100 de milioane de euro, astfel ca Ungaria nu are nevoie de pietele internationale pentru fonduri in valuta.

Orban a subliniat ca tara sta pe teren solid, cu scaderea somajului si a datoriei publice, un deficit bugetar de sub 3% din PIB si cresterea natalitatii.

In privinta inrautatirii ratingului suveran cu o treapta de catre Standard&Poor’s, saptamana trecuta, Orban a apreciat ca aceste retrogradari reprezinta vocea trecutului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri