Cheltuielile de consum din Statele Unite au scazut in mod neasteptat in octombrie, din cauza uraganului Sandy care a devastat coasta de est a tarii si a impiedicat oamenii sa mearga la lucru, sau la cumparaturi, relateaza Bloomberg.
Achizitiile de retail au scazut cu 0,2%, cel mai slab rezultat dupa luna mai, potrivit datelor Departamentului pentru Comert. Analistii anticipau o stagnare, relateaza Mediafax.

In septembrie, cheltuielile de consum au avansat cu 0,8%.

Retailerii de pe coasta de est a SUA au fost nevoiti sa inchida sute de magazine la sfarsitul lui octombrie din cauza uraganului si nu au putut profita de cresterea optimismului populatiei fata de evolutia economiei, la inceputul sezonului cumparaturilor de iarna.

"Vanzarile de sarbatori vor fi usor mai mici decat anticipam initial, din cauza uraganului Sandy", a declarat Chris Christopher, analist la IHS Global Insight.

Departamentul pentru Comert a aratat ca furtuna a afectat 24 de state federale, dar nu a putut estima impactul total asupra cheltuielilor si veniturilor populatiei.

Pe ansamblul economiei, salariile americanilor au scazut cu 0,2% in octombrie, dupa o crestere de 0,3% cu o luna in urma.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri